כאבים בגב התחתון בצד ימין

דיון מתוך פורום  כאבי גב

07/07/2013 | 08:48 | מאת: גל

שלום, אני בן 20 ולפני מספר חודשים התחילו אצלי כאבים חזקים בגב התחתון בצד ימין . הפעם הראשונה הייתה למשך מספר ימים כאשר ישנתי על הבטן עם מזגן וזמן מסויים לאחר שקמתי התחילו כאבים בהדרגתיות על למצב שלא יכלתי לקום מהמיטה ולבצע פעילות שגרתית ושיערתי שזה בגלל תנוחת השינה בצירוף של המזגן. לאחר כשבוע בערך הכאב נעלם לגמרי וחזר אחרי מספר שבועות אך חלש מפעם קודמת ולתקופה יותר ארוכה וכאשר זה עבר הגיע כאב שמלווה אותי כ3 שבועות בערך עד היום ולעיתים הוא ממש חזק ולעיתים חלש אך עדיין מגביל אותי מלבצע תנוחות מסויימות( לרוב הכאב הוא חלש יחסית) חשוב לציין שכאשר אני יושב שוכב או הולך לא מורגש הכאב אך כאשר אני מתכופת (בעת קשירת שרוכים או אפילו צחצוח שיניים) אני מרגיש כאב חד שמגיע מהגב התחתון ומשדר כאב אף לאזור הצד הימני של הישבן ולתחילת ירך ימין. אני ממש מודאג מהמצב ומקווה שאין לי פריצת דיסק או משהו בסגנון שיכול ליצור נזק בלתי הפיך. כרגע אני לא מבצע טיפולים כלשהם, מתאמן בחדר כושר (התחלתי לפני כשבוע) , לוקח משככי כאבים כאשר הכאב מורגש חזק. חשוב לציין גם שאני משרת ביחידה בה רוב הזמן אני יושב (מ8 עד חמש וחצי) . מבקש את עזרתכם , מה יכום להיות הגורם לכאב? איך ניתן לטפל? האם הנזק הוא בלתי הפיך ולכל החיים? מודה מראש לעזרתכם!

גל שלום התיאור בהחלט יכול להתאים לפריצת דיסק - אולם אין הדבר וודאי. מה שכן ברור זה שכדאי לרדת לעומק העניין ולהבין מה הסיבה לכאב. ממליץ שתפנה בהקדם לבדיקה ונראה איך עוזרים לך. בברכה דר' אורי קינן

מנהל פורום כאבי גב