תוצאות CT

דיון מתוך פורום  כאבי גב

28/06/2013 | 10:27 | מאת: נטע

שמי נטע, 32+2 אשמח לקבל פרוש לתוצאות CT: בשחזור דיגיטלי צדדי הודגמו גופי החוליות ללא סטיה. T12-L5 - מבנה גרמי תקין אין עדות לבלט דיסק אין עדות להיצרות חלל התעלה או הפורמינות. L4-5 - בלט דיסק אחורי ושמאלי קטן הנושק לשק התקאלי. היפרטרופיה פאצטלית קלה. L5-S1- ספונדילוליזיס של הפאצטה השמאלית ללא עדות ללספונדילוליסטזיס. בלט דיסק אחורי ושמאלי קטן עם לחץ קל על מוצא שורש התחתון משמאל. לסיכום- ספונדילוליזיס של הפאצטה השמאלית של L5-SI ובלטי דיסק אחוריים וקטנים כמפורט. מה הטיפול המומלץ? בתודה מראש!

שלום נראה שיש לך 2 בעיות עיקריות - האחת נשמעת קלה יותר- בלטי דיסק קלים. והשניה - יותר משמעותית - ליזיס וליסטזיס. ספונדילוליזיס הוא סוג של שבר מאמץ בחלקה האחורי של חוליה. זה ממצא שבד"כ מתפתח בגיל הילדות אצל כ 5% מהאוכלוסיה ( מסיבות שאינן ברורות ) ויכול לגרום בהמשך לתופעות של כאב גב עם/בלי הקרנה של כאב לרגליים. קיימות מספר אופציות טיפול . ייעוץ מפורט, אחראי, וספציפי לך - מצריך בדיקה גופנית והתבוננות בבדיקת הסיטי עצמה. דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב