זריקה בנוכחות אוסטיאופורוזיס וקיפוזיס

דיון מתוך פורום  כאבי גב

17/06/2013 | 23:47 | מאת: סובל

שלום ותודה מראש יש לי בלטים בצואר ובשיא הקיפוזה בת ה-77 מעלות לפחות, וכאבים חזקים בשרירי הגב העליון הנמצאים בעומס רב, ומיגרנות מסיבות דיסקליות צואריות. אוסטיאופורוזיס קשה בגב התחתון.(כידוע רק שם בודקים צפיפות,לא בגב העליון) (הרבה פיזיוטרפיה מגוונת והידרותרפיה לא עזרו). לאחר שנים של NSAIDS אופטלגין(סימבלטה אלטרול ארקוקסיה ליריקה) וקודאברול- אני לוקח כבר כחודש טרגין,שמעייף אותי מדי. הרופא במרפ' כאב שוקל להזריק טליסטון(Telistone?) אך אומר שהדבר לא יעזור בגלל העיוותים בעמ"ש, ושיהיה צורך בכמות גדולה לכל מפרקי החוליות שבאיזור, כי זה לא נקודתי משורש עצב מסוים. כמו-כן אומר שלא כדאי בגלל בריחת הסידן הנ"ל.(כמו-כן אומר שאי אפשר לצרוב בגלל חוסר גישה ,מהעיוותים) 1.האם יש בחומר ה-טליסטון סיכון משמעותי להחמרה ניכרת באוסטיאופורוזיס? 2. האם להציע לו שישקול להזריק חומר אחר? איזה? 3. האם יש משכך כאבים אחר שאינו מעייף או גורם לכאבי בטן, שאני יכול להציע?

ראשית - אין קשר בין אוסטאטפורוזיס לכאב. שנית-הכאב הנובע כנראה מהשינויים הניווניים בעמוד השדרה-ניתן לטיפול בכל מה שכבר ניסית כולל זריקות צלסטון ( סוג של סטרואיד ) . שלישית-הזרקות מקומיות של סטרואידים לעולם לא ישפיעו על אוסטאופורוזיס ( טיפול תרופתי ממושך בכדורים של סטראודים כן יכול להחמיר אוסטאופרוזיס). לגבי סוגי משככי הכאב - עדיף להתייעץ עם מומחה כאב . תרגיש טוב דר' אורי קינן מומחה לאורתופדיה וניתוחי עמוד השדרה

מנהל פורום כאבי גב