כאבי גב ללא ממצאים

דיון מתוך פורום  כאבי גב

15/05/2013 | 13:31 | מאת: עידן

שלום, אני סובל כבר למעלה מחצי שנה מכאבי גב חזקים, בגב התחתו.ן לעיתים זרמים ברגליים לקחתי משככי כאבים ארקוקסיה אתופן זריקות של וולטרן ואופטלגין בלי סוף, הכאבים התחילו בעת היותי חייל הטיפול הראשוני שקיבלתי היה טוב יחסית (מנוחה בבית והידרוטרפיה) בעת התהליך עשיתי בדיקת ct , MRI והממצאים היו תקינים. באותו הרגע הרפואה הצבאית החליטה שאני תקין חזרתי למערכת ונשארתי עם הכאבי גב ה לא מוסברים בטענה שאני כשיר לחלוטין. למרות שאני עצמי מרגיש שהכושר תנועה שלי מוגבל מאוד והכאבים לא חודלים ולא מניחים לי לרגע. השאלה שלי, היא מה אפשר לעשות כדי שיפסקו הכאבים? ואיזה עוד בדיקות אני יכול לעשות כדי אולי למצוא מה מקור הבעיה?

שלום א. לא תמיד כשכתוב בפענוח שהבדיקה תקינה היא אכן תקינה ולכן אני אישית מסתכל בעצמי על תקליטור הבדיקה ולא רק על הפענוח. ב. לפעמים הבעיה נמצאת בעמוד השדרה הגבי ולא המותני ואז לא יזהו את הבעיה ב CT/MRI הסטנדרטי שמבצעים בד,כ לכאב גב תחתון. ג. חשוב לעשות אבחנה בין כאב גב בלבד לבין כאב גם וזרמים ברגליים. כאב גב לבד יכול להתקיים גם עם בדיקות הדמיה תקינות לחלוטין - כתוצאה מבעיות בשרירי /רצועות עמוד השדרה ואז הטיפול הוא פיזיקלי - התעמלות/שחיה/פיזיותרפיה. לעומת זאת - אם התופעה של זרמים ברגליים היא קבועה ומפריעה - חייבים להבין מה הסיבה - כלומר להמשיך לחפש סיבות לזרמים- בבדיקות נוספות כמו MRI עמ,ש גבי/בדיקת EMG /בדיקת נורולוג וכו'. תרגיש טוב דר' קינן

21/05/2013 | 21:22 | מאת: לא רופא

תנסה לחפש על זה בגוגל. לי זה עוזר לכאבים בידיים (אני עובד מחשבים). יכול להיות שדיקור יבש גם יעזור לך (עושים את זה בפיזותרפיה אבל לא בטוח שמקבלים את זה דרך הקופ"ח)

מנהל פורום כאבי גב