כאב גב תחתון וארקוקסיה - המשך

דיון מתוך פורום  כאבי גב

11/05/2013 | 13:26 | מאת: אני

איזה עוד בירור אפשר לעשות? הצילום רנטגן יצא תקין. מה זה אומר דיסק לוחץ בעמוד השדרה ואיך מטפלים בזה? ואיזה עוד סיבות אחרות ייתכנו? תודה רבה !

איזה עוד בירור אפשר לעשות? הצילום רנטגן יצא תקין- צילום נותן שום דבר . אם חושדים בבעיה בעמוד שדרה - צריך סיטי או MRI . מה זה אומר דיסק לוחץ בעמוד השדרה ואיך מטפלים בזה? ספרים שלמים נכתבו על מה אפשר לעשות עם דיסק לוחץ...דיסק לוחץ משמעותו - בלט/פריצה/בקע.אתה צריך להבין שיש גבול לדיון התאורטי שניתן לבצע לגבי בעיה תאורטית שאולי יש לך ואולי לא. בדיקה גופנית - תעזור להבין אם בעיה של דיסק נשמעת סבירה - ואז השלב הבא הוא הפניה לבדיקה מתאימה - סיטי או MRI . לאחר ביצוע הבדיקה -סיטי או MRI - אפשר בד"כ להגיע לאבחנה ופי זה - אפשר להחליט מה האופציות הטיפוליות הרלבנטיות לגביך. זה השלב בו אפשר להתייחס לשאלתך - "איך מטפלים בזה?". ואיזה עוד סיבות אחרות ייתכנו? מכיוון שאמרת שהכאב מקרין גם לבטן - אז גם בעיות במערכת העיכול/כליות - יכולות לתת שילוב של סימפטומים שתיארת. עדיין - לאור תיאור הבעיה שרשמת - האפשרות של דיסק נשמעת הכי סבירה. בברכה דר' קינן

11/05/2013 | 16:12 | מאת: אני

מנהל פורום כאבי גב