גקוזי סאונה וכדומה

דיון מתוך פורום  כאבי גב

06/05/2013 | 14:45 | מאת: ירון

שלום, אני בחור צעיר ובריא יחסית (28) אבל משום מה אני סובל בצורה לא הגיונית מכאבי גב וברכיים כל הזמן (מנסה לטפל, בנתיים ללא הצלחה...). רציתי לשאול לגבי סאונה וגקוזי, וכן לגבי עיסוי רקמות, האם הם יכולים לעזור לכאב בצורה אמיתית - כלומר ליצור איזה אפקט של ריפוי ולא רק של שיכוך הכאב לשעה-שעתיים? אם זה רק אלחוש כזה, אני יכול להסתפק באופטלגין ולא להוציא כל כך הרבה כסף... האם יש מחקרים בנושא? האם יש לרפואה הקונבנציונלית תשובה ברורה בעניין? תודה רבה מראש!

שלום אתה שואל שאלות טובות שלא ניתן לענות עליהם מבלי שתהיה לנו אבחנה - מה הסיבה לכאב. בלי שום קשר - סאונה/ג'קוזי/עסוי - עושים "נעים" ותו לא. אין להם השפעות ארוכות טווח. אם אתה סבול באופן קבוע גם מכאב גב וגם מכאב ברכיים - הייתי מתחיל את בירור הבעיה אצל ראומטולוג ( רופא פנימי המומחה לבעיות מפרקים ) תרגישי טוב

מנהל פורום כאבי גב