עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  כאבי גב

04/05/2013 | 12:21 | מאת: מירב

אודה לך אם תוכל לעזור לי בפענוח הmri אציין שאני חצי שנה ניתוח דיסקטומיה ואני עדיין סובלת מכאבים חזקים.(לוחץ על שני הרגליים) מודגם מצב לאחר ניתוח בגישה אחורית בגובה l5-s1 עם מילמינקטומיה משמאל.שינויים פוסט ניתוחיים שמתבטאים ברקמת גרעון במקום.תהליך הגרעון חודר לתעלה הספינלית ועוטף את השק הדוראלי משמאל ורושם שאף מלווה את מוצא s1 משמאל,כמו כן מודגמות שאריות דיסק אחורי אם לחץ ניכר על השק הדוראלי בולטות יותר. בגובע l4-l5בקע דיסק אינטרה פורמינלי אם לחץ קל על השורש בתעלה משמאל. בגובה d12-l1 בלט דיסק פראמדיאני משמאל. האם כול הדברים האלה אומרים שהניתוח כשל?? אציין שהרופא שניתח אותי הרים ידיים ושלח אותי הביתה אם משככי כאבים אני מאוד מיואשת אציין דבר נוסף אני בת 25. עברתי הזרקות אפידורליות תחת שיקוף פיזיותרפיה כול אלו לא הועילו בהפחתת הכאב ושיפור.

שלום ההגדרה של כשלון היא קלינית ולא לפי הדמיה - אם הכאב השתפר או חלף אז הניתוח הצליח . אם לא- אז כנראה שלא. ה MRI מראה 2 דיסקים בעייתים - זה שנותח וזה שמעליו. לא ניתן לומר הרבה יותר מזה מבלי לבדוק אותך ולהסתכל על בדיקת ה MRI עצמה. תרגישי טוב דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב