כאבים חזקים לאחר שכיבה ממושכת

דיון מתוך פורום  כאבי גב

01/05/2013 | 11:35 | מאת: גילי

שלום רב, אני בת 38, בעלי בן 42, שנינו אנשים בריאים בד"כ, עוסקים בפעילות גופנית על בסיס יומיומי, BMI תקין, תזונה מאוזנת ובעלי מודעות גבוהה לגוף. עוסקים בעבודות הדורשות מאיתנו לעיתים עמידה ממושכת , אי לכך זקוקים לשנת לילה בריאה ומספקת. אלא שלא כך הדבר בשנה האחרונה בעיקר, אנו קמים בכל בוקר עם כאבי גב מצמיתים, לעיתים אף באמצע הלילה, הכאבים מתרכזים במרכז הגב משני צידי עמוד השדרה, ולעיתים אף צוואר תפוס. כאבים באמת חזקים שלא מאפשרים לנו שינה רציפה ואיכותית.אנו קמים מותשים וכואבים. לפני כשלוש שנים רכשנו מזרן הנחשב איכותי מאוד, עלה לא מעט, ובכל זאת ללא שינוי. אנו עומדים בפני רכישת מזרן חדש ורציתי לדעת האם יש המלצה למזרון שיכול להקל עלינו? קפיצים? לטקס? גומאוויר? משהו אחר?... תודה מראש על תגובתך בברכה גילי

שלום ראשית - אכן נשמע סביר מאד שאם שניכם מרגישים אותו דבר - שמקור הכאב במזרון. אין בסיס רפואי/מדעי שיאפשר לי להמליץ על מזרן כזה או אחר בצורה נחרצת. כנראה שמזרן שהוא קשיח יותר עדיף לסובלים מבעיות גב- אבל מכיוון שאין סטנדרטיזציה בייצור מזרנים - אין הגדרה מקודיקת של דרגת קושי. ההמלצה לכן - הייתה ונותרה - לבדוק את המזרנים אחד אחד ולנסות להבין על איזה מהם הכי נוח לכם. בהצלחה דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב