כאבי גב תחתון כרוניים

דיון מתוך פורום  כאבי גב

17/04/2013 | 00:35 | מאת: לילך

שלום רב! כבר כשנה וחצי אני סובלת מכאב גב תחתון בצד ימין הכאב הכרוני התחיל מכאב נקודתי בצד ימין למטה בגב כאב איום ונורא ששיתק אותי לגמרי ולקח לי 4 חודשים לחזור לתפקד ומאז נשאר לי כאב גב עמום כרוני שלעיתים מורגש מעט ולעיתים מורגש מאוד ומגביל אותי בתפקוד היומיומי. שמתי לב שהכאב מתחזק בעמידה ובהליכה ומנוחה בשכיבה מקלה עלי בנוסף שמתי לב ששינה על הגב ללא כרית עוזרת לי לקום בבוקר עם הרבה פחות כאב. גם פזיותרפיה לא הועילה וכל בדיקות הדם תקינות כלומר אין תהליך דלקתי וסי טי עמוד שידרה ומיפוי עצמות יצאו תקינים ולכן הרופא טוען שרק זריקה בגב תעזור האם הוא צודק? מה יכול להיות הכאב הזה?? תודה מראש לילך

שלום נשמע תמוה שעם סיפור כזה סיטי הוא תקין. ואם CT תקין - אז בוודאי שאין מקום לשקול זריקה אפידורלית ( שאני מניח שלזה התכוון הרופא ב"זריקה בגב"). נראה לי שכדאי : 1 ) לפנות לייעוץ מקצועי יותר - מומחה עמוד שדרה - עם בדיקת ה CT -אני אישית מסתכל תמיד על הבדיקה בעצמי ולא פעם מגלה דברים משמעותיים שלא מוזכרים בפענוח. 2 ) אם הבדיקה אכן תקינה - אז עם סיפור כל כך ממושך - יש צורך להמשיך ולחפש סיבה לכאב - ע"י בדיקת MRI . זה לא סביר לקבל את העובדה שאדם יסבול תקופה כל כך ממושכת מבלי שיש לכך הסבר ברור. בקצרה - אבחנה תמיד באה לפני טיפול. תרגישי טוב דר' אורי קינן

23/04/2013 | 17:30 | מאת: לילך

הסיטי עמוד שידרה מותני מלפני חצי שנה האורתופד טען בזמנו שהכל תקין :קיימת עקמת קלה לימין היצרות קלה במרווח בינחולייתי L5-S1 . L3-4 בלט הקפי קל עם מרכיב פורמינלי קל לימין ללא לחץ על השק ללא לחץ שורשי L4-5וL5-S1 בלט הקפי מרכזי קל ללא לחץ על השק רוחב תעלה ונקבים תקין ישנו חשד בלבד לליזיס דו"צ של L5 ללא ליסטזיס (חתך 162) בסריקה ברזולוציה גבוהה. (L1-2 'L2-3 ,תקינים) שאלתי היא האם הסיטי שעברתי כלל גם את איזור עצם ההאגן ששם הכאבים שלי או שאני צריכה בדיקות נוספות לאיזור האגן?

מנהל פורום כאבי גב