תשובת CT

דיון מתוך פורום  כאבי גב

03/04/2013 | 23:18 | מאת: אריק

שלום רב ד"ר קינן בבדיקת CT ע,ש מותני נמצא: "סריקת L5-S1 קיימת פריצת דיסק פרה-מדיאנית ימנית גדולה, עם לחץ משמעותי על הרצסוס מימין, והצרות של הנוירפורמינה הימנית". אורתופד מומחה שביקרתי אמר לי כי חייבים לנתח אחרת אמשיך לסבול שנים רבות את הכאבים שיש לי כרגע. האם כדאי לקבל חוות דעת שניה? או שהוא צודק? הכאבים באמת חזקים ויש הקרנה לרגל שמאל. כבר מס' שבועות ללא שינוי, וזריקת וולטרן וכדורי אתופן לא עזרו... תודה רבה על המענה אריק

אריק שלום נראה ברור שיש לך פריצת דיסק גדולה והיא הסיבה לכאב. ההחלטה לגבי ניתוח מתבססת על 3 פרמטרים : -משך הסבל -ממצאים בבדיקה גופנית -ממצאים בהדמיה אם קיימת חולשה של רגל שמאל - מומלץ לנתח ובהקדם. אם מדובר בכאב בלבד-אני משתדל לתת "צ'אנס" לטיפול שמרני למשך חודשיים לפחות כי אצל רוב האנשים הכאב נרגע בפרק זמן זה. אצל אלו שלא, או אצל אלו שהכאב פשוט בלתי נסבל ולא נשלט ע"י טיפול תרופתי- אני ממליץ על ניתוח לםני כן. וכן - אני תמיד חושב שחו"ד שניה היא רעיון טוב. אני ממליץ גם למטופלים שלי לשמוע חוות דעת נוספת לפני החלטה סופית לגבי ניתוח. תרגיש טוב דר' קינן

04/04/2013 | 11:25 | מאת: אריק

מודה לך מקרב לב על התשובה המהירה

מנהל פורום כאבי גב