תודה על העזרה

דיון מתוך פורום  כאבי גב

29/03/2013 | 00:52 | מאת: VI

שלום ד"ר יקר! לאחרונה אני סובל מהתעוררות בשעות הלילה משינה עקב הרדמות כף היד שלי(לרוב שמאל אבל גם ימין מגיע מידי פעם ולפעמים באצבע המורה) הידיים נרדמות ומעירות אותי,וכן קפיצות שרירים שמופיעות לי בצורה מוזרה במנוחה.זה דיי קבוע אך עם תדירות משתנה. עשיתי מוחEMG,MRI,ובדיקות נוירולוגיות בחודש האחרון(לפני הרדמות ידיי בלילה) ללא כל ממצא חריג. נכון שקשה לאבחן תסמינים אלה אך לאחרונה גיליתי דבר שאולי יכול לסייע בהשערתך ואולי תמליץ לי מה לעשות. גיליתי שבכף יד שמאל אם אני לוחץ על התעלה הקרפלית קבוע לשניה ועוזב יש קליק כזה ותזוזה מינורית של המפרק. בצד ימין באותו מקום(באמצע בין כרית האגודל למפרק היד)אין שום שינוי או קליק.היא בסדר. גם כאבי גב מגיעים לאחרונה שאלתי היא ממה הדבר נובע?מה לעשות?ולמה קופצים לי השרירים בגוף במנוחה,פעם ברגל פעם ירך פעם יד..מתסכל ומטריד כבר הרבה זמן, תודה וסליחה על ההטרדה :)

נשמע שלא עברת MRI עמ"ש צווארי - בדיקה אשר יכולה להדגים לחץ על חוט השדרה הנגרם ע"י דיסק צווארי. ממצא היכול להסביר את כל התמונה שתיארת. מכיוון ש EMG תקין - האופציה של תסמנות התעלה הקרפלית אינה בלתי אפשרית - אולם נראית פחות סבירה ( לעיתים חזרה על הבדיקה כעבור מספר שבועות יכול לתת תוצאות שונות ) . חג שמח דר' קינן

29/03/2013 | 20:02 | מאת: VI

המוזרות שלי בכל הסיפור הזה היא שאין לי כאבי תופת בגב או בצוואר שיכולים להעיד על בעיה... רק מין חולשה(רכות בלי ראש כבד) כזאת בצוואר ואי סימטריה בעורף וטיפ טיפה חוסר תחושה(אולי אני מדמיין אך כך אני מרגיש... בצירוף ה"קליק" הזה בכף היד שאיני יודע מה הוא מעיד וקפיצות השרירים בכל הגוף...מה אני יגיד לך ד"ר פחד אלוהים השאלה שלי היא כזאת :האם בלד דיסק צוואר יכול לגרום לחולשה בצוואר ללא כאב ועם קפיצות שריר ברגליים ובידיים? והאם בדיקת הולכתה עיצבית בפעם השניה יכולה לסייע בהשוואה בין השניים? מצטער על ההטרדה ד"ר אני פשוט מאוד דואג ממחלות חשוכות מרפא שמציירות כל הזמן תמונות בראש..וגם לאחר כל הבדיקות שעשיתי אני מיואש מתחנן כבר לשלול את כל המחלות של השרירים והעצבים אבל כל הקפיצות של השריר וההירדמויות של הידיים וההתעוררות בלילה מדאיגים אותי ועושים לי מין גהינום . תודה חג שמח ושוב מצטער על ההטרדה

מנהל פורום כאבי גב