בקשה להסבר הממצאים

דיון מתוך פורום  כאבי גב

26/02/2013 | 22:40 | מאת: גלית

אני בת 47 ,מידי פעם סובלת מכאבי גב תחתון שמקרינים לרגל שמאל,חולפים לפעמים עם טיפול ולפעמים בלי. עברתי CT (בגלל סיבה אחרת,ביטנית) ובין הממצאים היה: סקלרוזיס בעצמות סביב ה- sij דו-צדדי בולט יותר באיליום. זיזים בקדמת החוליות D7 עד D10. אודה לך אם תוכל להסביר לי את משמעות שני הממצאים,ובכלל לא מצאתי מה זאת חולייה D?

בשפה פשוטה - שינויים ניווניים- או שינויים של גיל D=DORSAL=T=THORACIC - כלומר לחוליות הגביות (T1-T12) ניתן לקרוא T או D - זה אותו דבר. יום טוב

מנהל פורום כאבי גב