פריצת דיסק L4 - L5

דיון מתוך פורום  כאבי גב

20/02/2013 | 10:19 | מאת: רועי

שלום דוקטור קינן, לאחר צילום CT שעשיתי התברר שיש לי פריצת דיסק בין חוליות L4 ו- L5 וכמו כן היצרות התעלה באותו האיזור. התייעצתי עם שלושה יועצים מומחים וקיבלתי שלוש המלצות שונות: הראשון המליץ על ניתוח נוקלאופלסטיקה של הדיסק. השני המליץ על ניתוח למינטקומיה + קיבוע החוליות. השלישי המליץ על החלפת הדיסק בדיסק מלאכותי מפולימר מסוג פיק וקיבוע החוליות עם 4 ברגים. יצאתי קצת מבולבל – כולם המליצו על ניתוח אבל כל אחד על ניתוח שונה. מה אני יכול ללמוד מכל זה? אשמח לעצתך.

נתחיל מזה שהשני והשלישי המליצו על אותו ניתוח רק ניסחו את זה בצורה שונה. קיימת אופציה נוספת- שהיא בד"כ הסטנדרט בפריצת דיסק - וזה כריתת דיסק ( לא נוקלאופלסטיה). ההחלטה לגבי ניתוח בכלל, ואיזה ניתוח בפרט, אינה אלגורתיתמית-והציפיה שמשתי המילים שכתבת אוכל לתת לך תשובה אמינה ואחראית - היא ציפיה לא ריאלית. צריך לבדוק אותך , לברר איך מתי ומה כואב לך, להסתכל על הסיטי, ןכמעט תמיד - לבצע גם MRI-במיוחד אם שוקלים קיבוע(!). אם אתה באמת שוקל ניתוח - ובאמת רוצה תשובה - ממליץ שתבוא לבדיקה עם MRI ואשמח להסביר לך בפירוט מה אני חושב הכי טוב עבורך. תרגיש טוב דר' קינן

20/02/2013 | 13:29 | מאת: רועי

שאלתי את שלושת המומחים (ראובן גפשטיין, יורם פולמן ואיליה פקרסקי) האם יש צורך ב-MRI ושלושתם טענו שלא צריך ומה-CT הם למדו הכל. הם כן אמרו שאם אחליט על ניתוח אז כן יתנו לי הפניה ל-MRI. אז למעשה אין לי אפשרות לעשות MRI כי אף אחד לא נתן לי הפניה ושלושתם טענו שאין צורך... מה אפשר לעשות?

09/04/2013 | 12:23 | מאת: איל

על מה המליץ לך ד"ר גפשטיין ?

מנהל פורום כאבי גב