שלום רב!!

דיון מתוך פורום  כאבי גב

19/02/2013 | 16:38 | מאת: רבקה

קיבלתי את תשובת הרנטגן ולא הבנתי כל כך מה המשמעות אם אוכל לקבל הסבר אשמח מאוד.. אוסטאופיטים קדמיים צדדיים בעיקר בגובה דיסק L3-L4. שניויים ניווניים קלים במפרקים סקרואיליאקאליים דו צדדי. זו הייתה התשובה.. אשמח לתושב בהקדם ממך ד"ר אורי קינן.

שלום אוסטאופיטים =זיזים של עצם שצומחים במקומות שונים בגוף בד"כ כתולדה של שינויים ניווניים - או שינויים של גיל בשפה פשוטה. המפרקים הסקרואיליאקים-נקודוך החיבור ( מאחור ) בין האגן לבין סוף עמוד השדרה המותני. איזור הסובל לרוב מעומס יתר ושחיקה. הביטוי שאותה שחיקה - כאב באגן/גב תחתון - לעיתים עם הקרנה לירכיים. בקיצור - שינויים של גיל. לא חמורים, לא מדאיגים, אבל בהחלט יכולים להיות מכאיבים. קיימות אופציות טיפול רבות -ממליץ שתפני לאורטופד או מומחה עמוד שדרה לקבלת ייעוץ מסודר. תרגישי טוב.

מנהל פורום כאבי גב