ct c5-6 c6-7 בלט דיסק

דיון מתוך פורום  כאבי גב

15/02/2013 | 09:05 | מאת: מוטי

להלן תשובת CT שקיבלתי ct ע"ש צווארי בלט דיסק אחורי מרכזי מינימאלי עם לחץ קל על קדמת השק הטקלי, אין לחץ משמעותי :C5-6 במרווח במהלך של שני השורשים. מרווח דיסקלי מוצר, זיזים אחוריים קלים במיוחד מרכזיים בגופי החוליות הסמוכות. :C6-7 במרווח בלט דיסק אחורי עם בקע מרכזי קל עד בינוני גורם ללחץ על קדמת השק הטקלי. אין לחץ משמעותי במהלך של שני השורשים. .C5-C6- התרשמות : בלט דיסק אחורי מרכזי מינימאלי ב .C6-C7 שינויים ספונדילוטים אחוריים קלים בגופי חוליות ובקע דיסקלי מרכזי בגובה האם אפשר הסבר יותר פשוט מה יש לי ומה אפשרויות הטיפול , פשוט אני סובל מכאבי תופת בגב ובמיוחד ביד ימין . תודה על התשובה. יש לציין שמאתמול אני מטופל בברסקין ומורפין 15 מ"ג לאחר שארקוקסיה ואוקסיקוד כמעט ולא עזרו לי.

נשמע שאתה סובל מבלטי דיסק, כאשר המשמעותי הוא ב C5-6 . זה בהחלט יכול להסביר כאב בחגורת הכתפיים/גב עליון/צוואר עם הקרנה/רדימות או זרמים בגפיים עליונות. אם אתה צורך כבר מורפיום ע"מ להתמודד עם הכאב - ממליץ שתפנה למומחה עמ,ש ( אני או אחר ) - תבצע בדיקת MRI ( שהיא הרבה יותר אינפורמטיבית בע"ש צווארי מאשר CT ) ואז ניתן יהיה להחליט איך להתקדם מבחינה טיפולית. תרגיש טוב

מנהל פורום כאבי גב