כאבי גב תחתון

דיון מתוך פורום  כאבי גב

10/02/2013 | 01:44 | מאת: ענת

שלום רב, אני בת 54 עם רקע של כאבי גב בעבר כעת אני עושה כ-3 פעמים בשבוע פילאטיס והליכות, ומזה כשבוע אני מתעוררת עם כאבי גב תחתון, אני מתחילה עם כמה תרגילים שאני יודעת שזה עוזר ולאחר כשעה אין לי לכל אורך היום כאבים ואפילו שאני נחה כשעתיים אני בסדר רק בבוקר זה קורה, ואני רוצה גם לציין שיש לי מזרון טוב מאד. אודה על תשובתך.

נשמע כמו סיפור אופייני למחלה ניוונית של הדיסק. תופעה שכיחה ולא מסוכנת בה אחד או יותר מהדיסקים "מתייבש" ואז יש פגיעה ביכולת השיכוך זעזועים שלו. התוצאה- נוקשות וכאב בשינויי תנוחה ובעיקר נוקשות בוקר כפי שתיארת. שלב ראשון - אבחנה - כי לא תמיד מה שנשמע ונראה מתאים - אכן זה. אז מומלץ להבדק ולעבור את הבדיקות הדרושות ע"מ להיות בטוחים במה אנחנו מטפלים.. שלב שני - במידה ואכן זו הבעיה, זה בד"כ טיפולים פיזקלים - פיזיותרפיה/פילאטיס/שחייה. תרגישי טוב

מנהל פורום כאבי גב