כאבי גב תחתון כרוניים

דיון מתוך פורום  כאבי גב

06/02/2013 | 12:11 | מאת: רז

שלום רב שמי רז וסבי סובל מכאבים קשים בגב התחתון וברגליים. הוא בן תשעים, פעיל מאוד ומסוגל לדחוק עד כ60 קילו בעזרת הרגליים על בסיס קבוע. אך ההליכה קשה לו והיציבות הדרדרה משמעותית. ניסינו כל מיני רופאים ורובם אומרים שזה עניין של גיל ושאין מה לעשות למעט טיפול אחד באטלס פריפולקס שנתן מזור זמני ליציבה אבל לא כל כך לכאב. אני תוהה גם אם לא ניתן לפתור את הבעיה לחלוטין האם אין דרך להקל על הכאבים? שזהו הקושי האמיתי כרגע. אשמח לכל יעוץ והמלצה. בתודה מראש, רז.

שלום השלב הראשון בדרך לטיפול הוא אבחנה. נשמע שסבך סובל מהיצרות של תעלת השדרה המותנית. אבל ברור שממה שכתבת לא ניתן לקבוע זו וקיימות אפשרויות אחרות. ע"מ לנסות לעזור לו - צריך בשלב ראשון להפנותו לבדיקת סיטי של עמוד השדרה המותני . עם הבדיקה ממליץ שתגיעו לבדיקה - ואז אפשר יהיה לתת תשובה מפורטת ועניינית.

מנהל פורום כאבי גב