חולת דיאליזה טיפול בפריצת דיסק

דיון מתוך פורום  כאבי גב

16/01/2013 | 20:53 | מאת: נעמי

ד"ר שלום רב, אני בת 53 חולת דיאליזה מזה כשנה ועברתי ניתוחים רבים בחיי (ניתוח ל, סרטן במעי הגס, בקע ) . סובלת מכאבי גב תחתון עזים עם השלכות לישבן ולרגל ימין. תוצאות CT עמוד שדרה מותני היו : הודגמו הסתיידויות בסחוס הבינחולייתי בגובה L1-L2 מוקד על שם שמורל עם שינויים סקלרוטיים מסביב בחלק התחתון של גוף החוליה L5 זיזים ניוונים קדמיים קטנים לאורך ע"ש המותני . בליטה אחורית קלה של הסחוס הדיסקלי ללא לחץ משמעותי על השק התקלי בגובה L4-L5 ובולטת מעט יותר בגובה ה L5-S1 ציסטה על שם טרלוב בגובה S2 מימין ובגודל כ- 1.9 ס"מ. רופא אורתופד הפנה אותי למרפאת כאב וטיפולי פיזוטרפיה בטענה כי אין כל טיפול אחר שניתן לתת לי כחולת דיאליזה. אילו טיפולים אני כן יכולה לקבל כחולת דיאליזה להקלה על הכאב? האם פיזוטרפיה תקל על הכאב? האורתופד טוען שככל הנראה המצב ככה כבר שנים רבות ורק עכשיו החל הכאב. אשמח לקבל תשובה בהקדם .

נעמי שלום מתשובת הסיטי לא ברור מדוע יש הקרנה של כאב לרגל ימין. זו בדיוק הסיבה שאני מעדיף לראות התקליטור של הבדיקה בעצמי ולבדוק את המטופל לפני שאני נותן המלצה כזו או אחרת. פיזיותרפיה לרוב עוזרת מאד לכאבי הגב אבל פחות יעילה לכאב המוקרן לרגל/רגליים. זריקה אפידורלית היא בגדר "כיבוי שריפות" ולא טיפול ארוך טווח. בקיצור- צריך קודם כל להבין מה מקור הכאב ואז להחליט איזה טיפול מתאים לך.

מנהל פורום כאבי גב