עזרה בפיענוח CT מותני

דיון מתוך פורום  כאבי גב

15/01/2013 | 12:53 | מאת: ארבל

שלום רב אבקש עזרה בפיענוח CT מותני א. לפי הפלנר: יישור הלורדוזיס הטבעי. אוסטאופניה עם שינויים ניווניים. ב. בחתכים האקסיאליים: L1-L2 + L2-L3 : היצרות המרווח. נזק דיסקוגני עם וואקום. בלט דיסק עם לחץ על השק ומוצא השרירים. L3-L4 היצרות המרווח. בלט היקבי של הדיסק. היפרטרופיה של הפסטות. לחץ על השק, היצרות התעלה ומוצא השורשים. L4-L5 - היצרות המרווח. נזק דיסקוגני עם וואקום. רטרוליסטזיס קל. בלט גרמי לאחור. היפרטרופיה של הפסטות והיפרטרופיה של ליגמנטום פלאבום. היצרות ניכרת של התעלה ומוצא השורשים. L5-S1 היצרות המרווח. בלט קל של דיסק לאחור עם לחץ על מוצא השורשים יותר משמאל. שינויים ניווניים עם וואקום במפרקים הסקרו- איליאקלים תודה רבה ברצוני לציין שאני סובל מכאבי גב תחתון(ניסבלים) והתעייפות נוראית של שרירי הרגליים האם ישנו קשר? שוב תודה

כן - היצרות של התעלה גורמת להתעייפות של הרגליים בהליכה/עמידה ממושכת, ולפי הרשום - יש לך היצרות ניכרת של התעלה. ממליץ לגשת בהקדם לבדיקת מומחה עמוד שדרה לבדיקה וקבלת הסבר לגבי האופציות הטיפוליות

מנהל פורום כאבי גב