כאבים בשחמות

דיון מתוך פורום  כאבי גב

27/12/2012 | 17:25 | מאת: מיכל

שלום , אני סובלת מזה כחצי שנה מכאב באזור השחמות . הכאב מופיע במיוחד בזמן שכיבה על הגב עם כל נשימה . לעיתים גם במצב עמידה,בזמן נשימה עמוקה. (בת 52) עשיתי צילום חזה כדי לשלול דלקת ריאות ואכן הכל בסדר. הרופא המליץ לעשות מיפוי עצמות. ממה יכול לדעתך לנבוע הכאב? אני מאוד מתלבטת האם זו הדרך , או עדיף mri ? אשמח לשמוע את חוו"ד. תודה

שלום ברור שלא ניתן לקבוע על סמך מה שכתבת מה מקור הבעיה. באבחנה המבדלת - בעיות ריאה ( צילום לעיתים לא מספיק על מנת לשלול לחלוטין בעיה ריאתית), בעיות בשרירי הגב, בעיות בחוליות הגב, בעיות לב וכלי דם. אם נשאיר את בעיות הריאה/לב/כלי דם לרופא המשפחה, אז מבחינתי- השלב הבא הוא ביצוע MRI עמ"ש צווארי/גבי בשאלה של בעיה של דיסק הגורמת לכאב שתיארת. אחרי בדיקה לרוב אפשר למקד את ה MRI יותר - רק צווארי או רק גבי או שבאמת צריך את שניהם. במידה ובדיקת ה MRI תקינה, ממשיכים בחיפוש אחר מקורות אחרים. תרגישי טוב דר' קינן

30/12/2012 | 22:29 | מאת: מיכל

מנהל פורום כאבי גב