כאבים בנקודה מסויימת בעמוד השדרה

דיון מתוך פורום  כאבי גב

06/12/2012 | 15:51 | מאת: בר

שלום רב, אתמול כשנסעתי באוטובוס הרגשתי כאבים בגב, כהעברתי את היד על הגב חשתי שבנקודה אחת מסויימת בעמודה השדרה יש לי כאבים ממש כואבים, אפילו שהנגיעה ממש רכה. יש לדאוג במקרה זה? איך לטפל במקרה הזה? אני פונה בלחץ מפני שלפני שנתיים לחבר בשכבת גיל שלי(גיל 19) היה חיידק בגב שעבר מהגרון והוא חש בכאבים בגב וניגש לרופא, הרופא שטיפל בו אמר לו שאם הוא היה ניגש מאוחר יותר הוא היה נכה לכל חייו. ואני רק רוצה לשלול את האפשרויות האלה. תודה רבה, בר.

בר שלום זיהום בגב זה דבר מאד נדיר. יותר סביר שמדובר באיזור בגב שהוא רגיש עקב לחץ מקומי מתמשך ( תיק גב /משענת של כיסא למשל ) או איזה חבלה ששכחת שקיבלת. אם לעומת זאת הכאב נמשך הרבה זמן ( שבועות או יותר) והוא קבוע ולא משתפר או מוקל בשום תנוחה או שלב ביום - אז בלי קשר לזיהום ( שהוא כאמור אפשרי אך נדיר ) - כדאי שתגשי להבדק אצל אורטופד או מומחה עמוד שדרה תרגישי טוב

06/12/2012 | 19:35 | מאת: בר

תודה רבה רבה...הרגעתי אותי מאוד.

מנהל פורום כאבי גב