כאבים באגן

דיון מתוך פורום  כאבי גב

25/11/2012 | 11:55 | מאת: שירה

שלום, אימי בת 75, נפלה על הגב לפני ארבעה חודשים, ומאז סובלת מכאבים חזקים מאוד באגן בצד ימין. בצילום רנטגן לא נראה שבר. מאז הכאבים מחמירים, עברה מיפוי עצמות שנראה בו שבר בחוליה T12/L1 רופא מומחה שבדק אותה אמר שהכאבים לא נובעים משם. כיום מטופלת עם מדבקות מורפיום 15מ"ג ואופטלגין 3 פע' ביום.בהמלצת רופא במרפעת כאב. והכאב רק מחמיר. בנוסף לתופעות הלוואי של המורפיום, בחילות, דיכאון ועצירות.כיום רוב היום שוכבת במיטה. אנחנו די אובדי עצות, מה ניתן לעשות? ממה נגרם הכאב? איך ניתן להקל עליה? אציין גם שלפני הנפילה היתה בתפקוד מלא. האם יש רופא אולי לא אורטופד שיוכל לעזור? תודה מראש.

קשה לי להגיב על תשובת מומחה ( מומחה למה ? ) מבלי לבדוק את אמך ולראות את בדיקות ההדמיה , אבל נשמע שאם יש שבר טרי וכאב משמעותי - אז כנראה יש קשר בין התופעות. מיפוי זו בדיקה מאד רגישה אולם לא מספיק ספציפית או מדויקת. נשמע כי יש מקום להדמיה יותר מדויקת - כדוגמת סיטי או MRI ע"מ לרדת לשורש הבעיה - כי נשמע שקיימת בעיה קשה ( צריכת מורפיום) . אתם מוזמנים למרפאתי לבדיקה והמלצות ספציפיות יותר

מנהל פורום כאבי גב