פענוח בדיקת CT

דיון מתוך פורום  כאבי גב

21/11/2012 | 14:35 | מאת: מאור

לא מזמן עשיתי בדיקת CT, ורציתי לדעת מה אומרים הבדיקות ואם אוכל להתאמן במכון הכושר עם ממצעים אלו. להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של עמוד שדרה מותני בגבהים L1-S1: הבדיקה נעשתה בחתכים אקסיאלים, בחלונות רקמה רכה ובחלונות עצם ובשחזורים שונים. א. לפי הפלנר: מודגמת עמדה לורדוטית תקינה. ב. בחתכים האקסיאליים : בגובה L1-L2: מבנה גרמי תקין. רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק. בגובה L2-L3: מבנה גרמי תקין. רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק. בגובה L3-L4: מבנה גרמי תקין. בלט מינימאלי של דיסק לשמאל. לחץ קל על מוצא השורש משמאל. בגובה L4-L5: היצרות המרווח. בלט דיסק לאחור עם לחץ קל על השק ומוצא השורשים. בגובה L5-S1: רושם לליזיס קל בעיקר משמאל וליסטזיס קדמי מינימאלי. בלט דיסק עם לחץ על מוצא השורשים. מפרקים סקרואיליאקלים תקינים. אין סימנים לגוש פארא-ספינאלי. תודה מראש.

שלום נראה שיש לך 2 בעיות עיקריות - האחת נשמעת קלה ביותר- בלטי דיסק קלים. והשניה - יותר משמעותית - ליזיס וליסטזיס. ספונדילוליזיס הוא סוג של שבר מאמץ בחלקה האחורי של חוליה. זה ממצא שבד"כ מתפתח בגיל הילדות אצל כ 5% מהאוכלוסיה ( מסיבות שאינן ברורות ) ויכול לגרום בהמשך לתופעות של חוסר יציבות של עמוד השדרה - שזה הליסטזיס שיש לך . ספונדילויסטזיס זה מצב בו נוצרה מעין "מדרגה" בין 2 חוליות סמוכות כתוצאה מאותו "שבר מאמץ" בעצם שאמורה לחבר בין אותן 2 חוליות סמוכות -ולייצב את הקשר ביניהן. זה בקצרה.ברור שלא אוכל לאשר לך או לא לאשר לך דרך האינטרנט להתאמן בחדר כושר. עם סיטי כזה - ממליץ שתפנה לבדיקה אצל מומחה עמוד שדרה לקבלת הנחיות להמשך טיפול. לא מדובר בבעיה מסוכנת - אולם לא כדאי להתעלם מקיומה. תרגיש טוב

24/11/2012 | 15:01 | מאת: מאור

תודה רבה לך מאוד עזרת לי. שבת שלום,ושבוע טוב שיהיה.

מנהל פורום כאבי גב