כאבי גב לאחר ניתוח פריצת דיסק מותני

דיון מתוך פורום  כאבי גב

05/10/2012 | 22:52 | מאת: מרינה

שלום לפני כ4 חודשים עברתי ניתוח DISCETOMY L5-S1 מייד הירגשתי הקלה. נעלמו לי כאבים ברגל ימין. לפני כחודש, התחלתי להרגיש כאבים באותה רגל, לא באותה עוצמה ולא תמידיים (במיוחד לאחר שינה, שאני מקופפת את הראש, כאב נעלם מיד לאחר שיחרור ראש ) כאבים לעורך כל הרגל. בנוסף כשבועיים- שלוש שוב "מרגישה את הגב" לאחר הליכה ממושכת. זה חזר? אני בפאניקה נוראית תור לרופא רק עוד חודש. מה לעשות? לפני כחודשיים התחלתי שחיה, יכול להיות שעושה מהשהו לא נכון? תודה רבה מראש

שלום ראשית-אין צורך להלחץ. מכיוון שהכאב חלף למספר חודשים לאחר הניתוח - מטרת הניתוח הושגה כנראה והדיסק הפרוץ הוסר. הישנות של כאב מספר חודשים לאחר ניתוח יכולה להעיד על : פריצה חוזרת - קיים אצל כ 10% מהמנותחים פריצת דיסק חדשה בדיסק אחר התקדמות בתההליך הניווני של הדיסק מומלץ לחזור לרופא שניתח אותך לבדיקה ו MRI ביקורת ע"מ לרדת לשורש הבעיה. כרופא מנתח - זה מה שהייתי ממליץ. בינתיים - פעילות כרגיל ללא מאמצים - בעיקר להמנע מהרמת משקל/עומסים של כיפוף והרמת משקל ו/או פעילות פיזית מאומצת אחרת. שחיה בד"כ אינה בעייתית. אולם-אם את מרגישה התגברות של הכאב לאחר שחיה - תפסיקי עד שתבדקי ע"י רופא. תרגישי טוב דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב