פ"ת

דיון מתוך פורום  כאבי גב

02/09/2012 | 21:25 | מאת: מיכל

שלום רב, אמא שלי (בת 74) עברה ניתוח עמוד שדרה לפני כ3 שנים ומאז יש לה כאבי גב חזקים ,כאבים והרגשת "שריפה" ברגלים. היא ניסתה המון תרופות אך ללא הועיל. ליריקה עוזרת לה מאוד אך גורמת לה לירידה דרסטית בריכוז היא לא מפוקסת ומצבה הנפשי והרגשי מדרדרים. הרופא רשם לה אמיטריטילין , האם התרופה הזו שהיא גם נוגדת דיכאון אינה אותו הדבר? האם יש כדור כמו ליריקה שאינו משפיע על ה"ראש"? איזה טיפול יכול לעזור לה בפתרון הכאבים והשריפה העזים שהיא מרגישה? אודה על העזרה, מיכל

ליריקה/אלטרול(אמיטריפטילין)/סימבלטה/גבהפנטין כולן תרופות שבמקור נועדו למטרות אחרות ונמצאות בשימוש לכאב עצבי ( נורופתי ) . לכולן יש תופעות לוואי של טשטוש/עייפות לפעמים תופעות הלוואי משתפרות בהדרגה במהלך השימוש - לפעמים לא בעקרון - מומחי כאב לעזור לה למצוא את הטיפול המתאים ביותר

מנהל פורום כאבי גב