כאבים נמשכים במפרק הסקרואיליאק

דיון מתוך פורום  כאבי גב

01/08/2012 | 14:25 | מאת: רון

שלום, אובחן אצלי על ידי פיזיותרפיסט Sacroiliac Joint Dysfunction בעקבות כאבים בגב התחתון השמאלי אחרי נפילה שקרתה לפני עשרה חודשים. הכאבים חזקים בעיקר בישיבה ובשכיבה, ומדי פעם יש הקרנה לאורך רגל שמאל. נראה לי שגם קיים חוסר איזון בין שני צידי האגן. במהלך החודשים הללו הייתי פעמים רבות אצל אורתופד, כירופרקט ומדקר סיני, קיבלתי תרופות NSAID שונות אך אף אחד לא איבחן את המקור לכאביי (ההשערה הייתה בלט דיסק) עד הפיזיותרפיסט. שאלתי היא: האם המצב הזה של תזוזה במפרק הוא הפיך? אחרי הטיפול הראשון אצל הפיזיותרפיסט הרגשתי שיפור ניכר אך לאחר ארבעה ימים הכאב חזר... תודה

אם הבנתי נכון - לא עברת שום בדיקת הדמיה ע"מ לרדת לשורש הבעיה. זה לא שאני שולל את האבחנה של כאב ממקור SIJ , אולם נראה לי כי כאב כל כך ממושך מצריך גם אישור של האבחנה ע"י אמצעי הדמיה כזה או אחר. רק אז - אפשר יהיה לדעת בוודאות במה מטפלים - וכמובן איך מטפלים

מנהל פורום כאבי גב