בלט דיסק

דיון מתוך פורום  כאבי גב

18/07/2012 | 23:50 | מאת: אדי

שלום דר לאחר שהרגשתי כאבי גב עשיתי בדיקת ct והגעתי לתוצאות הבאות : מירווח L4/L5 : בלט אחורי דיפוזי המשיק לשק הדורלי. מירווח L5/S1: בלט דיסק אחורי מרכזי הלוחץ על מוצא שורש s1 מימין ומשיק למצוא שורש s1 משמאל. מה משמעות התוצאה וחומרת המצב? אך ניתן לטפל במקרה הזה בגדול והאם יש מצב לחזור למצבי הטבעי??האם יש הבדל בין פלט לפריצת דיסק לפי התוצאות האלה? והאם ניתן לעשות ספורט במקרה הזה??

אדי שלום נשמע שאתה סובל מבעיה אמיתית ולא סתם כאב שרירי. המשמעות היא שיש לך בעיקר דיסק אחד מאד לא תקין ( ועוד אחד מעט לא תקין) איך מטפלים תלוי בכמה כואב/כמה זמן כואב / מה הממצאים בבדיקה גופנית שלך. תמיד תמיד מתחילים בטיפול שמרני הכולל פיזיותרפיה וכו' במידה וזה לא מועיל ( בד,כ כן ) - אז מתלבטים לגבי אופציות אחרות או שעושים בדיקות נוספות תשובה יותר ספציפית מחייבת שתטריח את עצמך לבדיקה :) בברכה דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב