כאבי גב במשך 4 חודשים

דיון מתוך פורום  כאבי גב

03/07/2012 | 06:23 | מאת: מריאנה

שלום , לפני כ-4-5 חודשים נפלתי מסקייטבורד (אחורה) על הגב. מאותו רגע לא מפסיקים לי כאבי גב. אני מציינת שעד אותו זמן הלכתי כל הזמן לחדר כושר , במיוחד ספינינג , ואחרי זה המשכתי ללכת לחדר כושר אך הפסקתי ספינינג כי הכאבים היו ממש חזקים . הכאב מתרכז בצד ימין של הגב. ניסיתי להפסיק ללכת לחדר כושר ולראות אם יש שיפור ואכן היה אך קשה לי להיות בלי שום פעילות גופנית. הלכתי לעשות צילום של עמ"ש וצלעות לראות אם יש בעיה וגם של שרירים . אמרו לי שלא רואים כלום וכנראה זה רק מתיחה של השריר. אחרי החזרה לחדר כושר הבנתי שכואב לי יותר מידי הגב ואני חייבת להפסיק, והתחלתי ללכת לבריכה כניסיון לפיזיותרפיה . אני גרה בחו"ל ולכן הגישה לרופאים היא מעוד מוגבלת מבחינתי.חשבתי שיש לי דלקת בעצב בצד ימין של הגב (יש לציין שלרוב הכאב מתפשט ולא ממוקד במקום אחד , והוא בא לידי ביטוי במיוחד בשעה מסויימת בלילה שגורמת לי להתעורר משינה, אך גם במהלך היום אני מרגישה, יש ימים שפחות ויש ימים שיותר ) . האם יש תנועות מסויימות בבריכה שאני יכולה לעשות כדי לשפר את הכאבים ?האם יש לי סיבה רצינית לדאוג ? איזה צילום אני צריכה לעשות כדי לראות אם יש לי באמת דלקת בעצב בגב ? (לא מקרין לשום מקום אחר בגוף ).תודה

לאור משך ועוצמת בכאב בשלב זה- ממליץ שתבצעי MRI עמ"ש גבי/מותני ( תלוי איפה הכאב ) ורק במידה וגם ב MRI נשלל שבר / קרע של שריר/רצועה - רק אז אפשר לדון על איך לטפל וכו'

03/07/2012 | 13:16 | מאת: מריאנה

עשיתי רדיוגרפיה ואקוגרפיה. לא ראו כלום .אמרו שיש לי כנראה מתיחה של השריר.

מנהל פורום כאבי גב