רצועה צהובה - גב אמצעי

דיון מתוך פורום  כאבי גב

06/06/2012 | 00:56 | מאת: יניב

שלום ד"ר לאחר בדיקת אורטופד נאמר לי שיתכן ויש לי "הגדלה ברצועה הצהובה בגב" מה שגורם לי לכאב רציתי לשאול מהי הרצועה הצהובה והאם בבדיקת MRI רגילה ניתן לראות את הבעיה? תודה

הרצועה הצהובה - או LIGAMENTUM FLAVUM - בשמה הלטיני/רפפואי. היא רצועה שמצפה של החלל הפנימי של תעלת השדרה הגרמית לכל אורכה מהצוואר ועד עצם הזנב. היא מגינה על חוט השדרה. היא אמורה להיות בעובי של מספר מילמטרים ע"מ להגן מצד אחד, אבל לא ללחוץ על חוט השדרה - מצד שני. אצל הרבה אנשים , עם השנים , הרצועה מזדקנת מהר ומתעבה- ואז לוחצת על חוט השדרה . לחץ על חוט השדרה גורם לכאב גב ו/או כאב וזרמים ברגליים. רואים אותה טוב בבדיקת סיטי וגם בבדיקת MRI .

מנהל פורום כאבי גב