כאב חרוני גב תחתון שהתפשט לאגן

דיון מתוך פורום  כאבי גב

04/04/2011 | 13:57 | מאת: אבי

הכל החל לפני 4 חודשים. אני בן 29.5 , עוסק בספורט באופן קבוע. 25 ק"מ ריצה בשבוע, חצי מזה על החול. כמו כן עושה מתח ומקבילים. הכאב החל תחילה בגב תחתון (חוליה L4-L5), רק במהלך ישיבה במשרד. יש לציין שבשום שלב אין כאב במהלך עמידה או פעילות ספורטיבית כלשהיא. לאחר כחודשיים שהכאבים החריפו פניתי לאורטופד, עשיתי מיפוי עצם/רנטגן ופיזיוטרפיה. הצילומים היו תקינים לחלוטין. העלתי בפני הרופא חשד לדלק באזור המדובר, והוא רשם לי ארקוקסיה 90 למניעת דלקות. במשך הטיפול הכאב לא הורגש כלל בשל משכך הכאבים בתרופה, אך לאחר שסיימתי את הטיפול הכאבים חזרו. מאז עברו שבועיים, רק שהכאב עבר מהגב התחתון לכיוון החלק העליון של הירך/חלציים, צד שמאל. עד כדי כך שאני לא מסוגל לשבת על החלק הזה של הגוף בלי לקום כל כמה דקות. אני חושב שזה קשור לכך שאני קצת מצונן (יש נזלת אלרגית שמופיע מספר פעמים מועט ביום), ולכן הכאב מורגש באופן חד הרבה יותר מבעבר. עברתי לאחרונה גם לשחייה ופחות לריצה, אך שוב אני לא מרגיש כאב בשני המקרים, אפילו לא קליל. השאלה מה אני עושה עם הבעיה הזו. 1. האם כדאי להמשיך בטיפול האנטי דלקתי? 2. אולי לפנות לטיפולים אלטרנטיביים 3. האם להפסיק את פעילות הספורט? (היום אני מתאמן 4 פעמים בשבוע) 4. האם יש עדיין חשד לפריצת דיסק על פי התסמינים, למרות שהמיפוי עצם חזר תקין. (לפני כן הרופא חשד על פי צילומי הרנטגן לליסיזיס בחוליה L4 , אך זה נשלל בMRI ) 5. אולי לפנות למומחה גב? היתי עד כה רק אצל אורטופד רגיל. בתודה מראש, אבי

אבי שלום קראתי את מה שכתבת. לא משוכנע כי הכאב בכלל ממקור עמוד שדרה-ייתכן וקיימת בעיה באגן ( דלקתית או אחרת ) . מבין שכבר ביצעת את כל הבדיקות ( בתחילה כתבת צילום ומיפוי -אבל בסוף גם MRI -תקין?) אם זה המצב-אז צריך לחפש את הבעיה באגן - MRI אגן לפעמים יש מצב של לחץ על עצב באגן - PIRIFORMIS SYNDROME שיכול לתת תסמינים דומים לאלו שאתה מתאר. לסיכום-אם אכן ביצעת את כל בדיקות עמוד השדרה -כולל MRI והן תקינות הייתי חוזר לאורטופד ( לא בהכרח עמוד שדרה ) ומברר את האופציה של בעיה באגן. במידה ולא השלמת בירור מלא של עמוד השדרה - אז הייתי מתייעץ גם עם מומחה עמוד שדרה תרגיש טוב

06/04/2011 | 14:40 | מאת: אבי

לגבי MRI אתה צודק, בלבלתי בין המושגים. בצעתי מיפוי עצם ורנטגן. MRI עדיין לא, אבקש הפניה לMRI אגן כדי לבדוק אם ניתן להבחין במקור הכאב. המון תודה על התשובה העניינית. מקווה לשיפור אבי

מנהל פורום כאבי גב