כאבי גב תחתון ממושכים- בן 16

דיון מתוך פורום  כאבי גב

31/03/2011 | 16:25 | מאת: ברק

אני עוסק בספורט באופן קבוע, כל יום אימון. ולפני חודש וחצי בערך התחילו לי כאבים בגב התחתון. הלכתי להיבדק אצל אורתופד והוא הפנה אותי לטיפולי פיזותרפיה. את הטיפולים עשיתי כחודש בערך עד שהפסיקו הכאבים. רק שאתמול התאמנתי (אני שוער כדורגל) ותוך כדי המשחק הופיעו לי כאבים בדיוק באותו מקום בו היו לי הכאבים לפני חודש, בגב התחתון עם נטייה לצד שמאל. מה זה יכול להיות והאם יש מצב לפציעה רצינית שתשבית לי את האימונים ?

קיימות מספר אפשרויות: הכי סבירה-כאב שרירי שיכול להיות שמצריך מנוחה ממושכת יותר והמשך פיזיותרפיה. אפשרות אחרת - שיש לך משהו שנקרא ספונדילוליזיס - שזה מעין שבר מאמץ של החלק האחורי של החוליות-שנפוץ יחסית אצל ספורטאים צעירים ומצריך בירור / מעקב אורטופדי. אפשרות נוספת והכי פחות סבירה - פריצת דיסק - לא מאד נפוץ, אבל קיים גם בגילך. ממליץ בחום שתיגש להבדק אצל מומחה ותבין בצורה ברורה במה מדובר. בברכה ד"ר קינן

05/04/2011 | 14:14 | מאת: ברק

שוב שלום, היום הלכתי לאורתופד ועשיתי בדיקה בנוגע לגב. ואלו התוצאות שקיבלתי מהביקור: ממצאים- תנועות מלאות ע.שדרה, כאבים למישוש אזור SI, בבדיקה נוירולוגית תקינה, עם הקרנת כאב לרגל שמאלית. אבחנה- SPRAINS STRAINS LUMBAR BACK SACROILIITIS סיכום והמלצות מהאורתופד- אני ממליץ על חיזוק שרירים בתחילת אימונים ובמהלכו. מה שהוא בעצם אמר לי זה שזז לי מפרק בגב והוא עשה לי מן מתיחה שדי שחררה את הכאבים. כעת הייתי רוצה לקבל חוות דעת נוספת, מה זה אומר, ממה זה נובע? ואם עבודה במכון כושר על איזור הגב והבטן יעזרו או יחמירו את המצב? תודה רבה על העזרה

מנהל פורום כאבי גב