כאבי גב

דיון מתוך פורום  כאבי גב

18/02/2012 | 13:44 | מאת: שחף

שלום רב הייתי אצל אורטופד בגלל שהיו לי כאבי גב באזור הגב התחתון חשוב לציון שאני מתאמן בכושר קרבי ועושה פעילות ספורטיבית עבדתי בכל מיני עבודות קשות של סבלות וכ... עשיתי צילום עמוד שדרה לכל אורכו וגילו לי עקמת מינימלית גית בגב העליון.אין לי עיוות וחסר עיצבי אבל יש לי רגישות בשרירי הגב ואין לי מגבלה תיפקודית בגב כך האורטופד כתב.אני מעונין להגיע לחטיבת חי"ר בצבא אני בן 18 והפרופיל שלי ירד ל82 בגלל זה. עכשיו שאלתי אלייך העם כדי לי להגיע לחי"ר אני מ פחד שאני יהרוס לעצמי את הגב יותר איני יודע מה לעשות העם יש משהו שיכול לעזור לי לשקם את כאבי חזור אליי בתשובה.תודה ?

הי הסיבות לכאב גב הן רבות ומגוונות - אבל ברובן המכריע אינן כתוצאה מבעיה במבנה עמוד השדרה - אלא כתוצא מעומס יתר על השרירים.במצב של עומס יתר -ללא בעיה במבנה - אין חשש מנזק בפעילות מאומצת - פשוט צריך להכין את השרירים ולהעלות עומסים בהדרגה. מצד שני אם כאב הגב ממושך ומטריד מאד - נראה שצריך לברר את הדברים יותר לעומק - כמו ע"י CT או MRI לפני שמחליטים שאתה כשיר למאמצים של חי"ר בהצלחה

מנהל פורום כאבי גב