פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  כאבי גב

11/02/2011 | 13:55 | מאת: רועי

שלום עשיתי בדיקת CT שמצאה פריצת דיסק בגב התחתון. אחת לחודש-חודש וחצי יש לי התקף כאבים בגב התחתון וברגליים, מעין זרמים. מה מומלץ? האורטופד שלי המליץ שאבדק ל familial mediteranean fever. אני בן 27 ולא מעוניין להגיע למצב חמור יותר וטיפולים קיצוניים... תודה.

רועי שלום נשמע שיש הסבר להתקפים החוזרים -והוא פריצת דיסק. קיימים 2 סוגי פתרונות - טיפול שמרני הכולל חיזוק שרירים באמצעות שחיה/פיזיותרפיה וכו'. וטיפול ניתוחי-שכשמדובר בפריצת דיסק -בד"כ קצר פשוט ויעיל. ייעוץ ספציפי יותר ייתאפשר רק לאחר בדיקה והסתכלות על בדיקת ה Cא שביצעת ( ואולי הפניה לבדיקות נוספות ) לפני שמגיעים להחלטה לגבי הטיפול המתאים ביותר. ד"ר קינן

מנהל פורום כאבי גב