כאבי גב חזקים וCT

דיון מתוך פורום  כאבי גב

23/09/2011 | 17:16 | מאת: אבי

ני להתייעץ איתך בנוגע לתוצאות הצילום נרשם לי: L4-L5 פריצת דיסק מרכזית. L5-S1/Sacrum: פריצת דיסק אחורית מרכזי וקיים לחץ על השק התקאלי הקדמי. ובסיכום נרשם לי: שדיסקופטיות מותניות בגובה L4-L5 ובגובה L5-S1 עם לחץ על השק התקאלי,יותר בגובה L4-L5. אינלי הפרעות בסוגרים או כאב שמשודר לרגלים רק כאבים חזקים לאורך כל היום באיזור הגב התחתון והישבן. עשיתי פיזוטרפיה במשך חודשיים ולקחתי תרופות ולא עזר לי האם כדאי לשקול הזרקות או ניתוח?

אבי שלום לפי מה שרשמת אתה סובל כנראה מפריצת דיסק פריצת דיסק לא חייבת לגרום לכאב ברגליים או הפרעות שליטה על סוגרים-לפעמים זה מקרין לישבן בלבד. אנחנו מצפים שהתקף של פריצת דיסק יארך כחודשיים -במידה ובפרק זמן זה-לא היה שיפור - אז כדאי לשקול ניתוח קטן שנקרא כריתת דיסק. זה לא מאד משנה איזה טיפול שמרני תנסה באותם חודשיים - פיזיותרפיה /זריקות אפידורליות / או סתם מנוחה. מצד שני -ניתוח הוא בפירוש לא חובה במצבך - אלא רק הדרך הקצרה יותר לחזרה לתפקוד רגיל ומלא. אוכל לתת לך עצה יותר ספציפית -רק אחרי בדיקה וצפיה בסיטי שביצעת תרגיש טוב דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב