היצרות ע"ש מותני

דיון מתוך פורום  כאבי גב

18/09/2011 | 18:54 | מאת: אילנה

מזה- 6- חודשים שיש לי כאב באזור גב-מותן ימין שמתגבר בהליכה ממושכת או בעמידה ממושכת עם השלכה לירך ימין.אני בת 60, ספורטאית ופעילה פיסית כל חיי(הליכה,שחייה,התעמלות..).כיום אינני יכולה ללכת או לעמוד ברצף מעבר ל-30-40 דקות. רק מנוחה בעיקר בשכיבה ובכיפוף הברכיים מביאה הקלה מסוימת. בדיקת אורטופד מומחה ע"ש קבעה שמדובר בהיצרות של ע"ש מותני ימני.פסיותרפיה לא עוזרת.(אינני שמנה). שאלותי:1)האם וכיצד אפשר לשפר את המצב ולמנוע החמרה? (האם יש מקום לנסות נוגדי דלקת כמו אטופן? האם מנוחה, חגורה..או משהו אחר יכולים להיטיב?).2)האם יש פיתרון ממשי מילבד ניתוח? תודה על האפשרות לפנות אליך ולקבל את תשובתך! אילנה

אילנה שלום אם אכן מדובר בהיצרות של התעלה-טיפולים שמרניים כגון פיזיותרפיה ( גם לרזים ..) ושחיה והתעמלות - יכולים בהחלט להקל על כאב הגב אבל לא ישפרו את יכולת ההליכה או העמידה שלך. הדרך היחידה לפתור את הבעיה היא בניתוח - ע"י הרחבת התעלה. נוגדי דלקת/זריקות אפידורליות - מיותרים לחלוטין בבעיות כמו שלך כי השפעתפ זמנית ביותר. חגורה מאד לא מומלצת אף היא - כי בטווח הארוך היא רק מזיקה יותר. במצבך-כמו הרבה אנשים אחרים-עליך להחליט עד כמה הבעיה מפריעה לך .אם התשובה היא מאד- כדאי לעשות ניתוח ולהמשיך הלאה עם חיים קלים יותר. אם הכאב לא מאד מפריע - ברור שאין צורך לעבור ניתוח. הניתוחים עצמם אגב מאד השתנו בשנים האחרונות ואנחנו מסוגלים כיום לבצע הרבה מהדברים בשיטות מתקדמות ופחות פולשניות עם החלמה קלה יותר. אם תרצי - אשמח לפרט אחרי בדיקה והתבוננות בבדיקת הסיטי שבוודאי ביצעת בברכה דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב