בדיקה

דיון מתוך פורום  כאבי גב

07/09/2011 | 08:49 | מאת: טניה

שלום אני בת 26 ואני סובלת כבר שנים מכאבי גב ורק עכשיו שלחו אותי לעשות ct גב ואני לא מבינה את התוצאות עם אפשר עזרה אשמח תאור הבדיקה והממצאים סיבה :lbp עם שחזורים קורונליים וסגיטליים d12 - סקרום. ישור של לורדוזיס פיזיולוגיL3-L2 'L1-L2' D12-L1 אין לזהות פתולוגיה דיסקאלית אין עדות להיצרות ספינאלית אין עדות להיצרות פורמינאלית, ללא לחץ על השורשים העצביים. L4-L5. L3-L4 בלט דיסק הקפי אחורי משיק אל השק הטקלי. אין עדות להיצרות ספינאלית אין עדות להיצרות פורמינאלית, ללא לחץ על השורשים העצביים. S1-L5 היצרות המרווח הדיסקלי בלט דיסק הקפי מרכזי גורם ללחץ על השק הטקלי אין עדות להיצרות ספינאלית אין עדות להיצרות פורמינאלית ללא לחץ על השורשים העצביים. שינויים סקלרוטים קלים ב SIJ דו"צ באספקט האחורי

בקצרה נשמע שעיקר הבעיה היא בדיסק L5-S1 . נשמע שהוא גם מנוון ( מיובש בשפה פשוטה ) וגם לוחץ על חוט השדרה. הטיפול-מתחילים בטיפול שמרני הכולל בעיקר פיזיותרפיה והתעמלות לחיוזק שרירי מעטפת עמוד השדרה ושיפור הגמישות במידה וזה לא מועיל - לעיתים שוקלים ניתוח

מנהל פורום כאבי גב