3 בילטי דיסק

דיון מתוך פורום  כאבי גב

25/08/2011 | 15:44 | מאת: אסי בלו

היי אי סובל למעלה מודש מכאבי גב תחתון, לפני כחודש ממאמץ עצום נתקפתי בכאבים משתקים,טופלתי בכדורי(ארקוקסיה) וזריקות וולטרן, במשך שבועיים לא יכולתי לתפקד ולעמוד על הרגליים. כיום לאחר חודש וטיפול בפיזותרפיה וכדורים עדיין אני סובל מכאבים בגב התחתון אומנם חלשים ומפאשרים לי לתפקד ביום יום אבל עם מיגבלות מסויימות. עברתי CT לפני שבוע והממצאים הם כדלכמן L3-L4 הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. הודגם בלט דיסקי דיפוזי קל כם לחץ קל על השק הדוראלי. פורמינות ניורליות שמורות. אותו ממצאים לגבי L4-L5 וגם L1-S1 ב L1-S1 יש תוספת של מרווח בינחוליתי מוצר בהתרשמות כתבו לי L1-S1 בלטי דיסק כל לחץ קל לעל השק הדוראלי, מומלץ יעוץ אורטופדי. אני רוצה לציין שאני עוסק בספורט גלישה(קייט סרפינג) הבעיה לא החלה כתוצאה מגלישה, כרגע קשה לי להתכופף קדימה, כאשר אני מתכופף קדימה האגן זז שמאלה והכתפיים בורחות ימינה כלומר לא בצורה ישרה. אשמח לקבל המלצות למצבי. תודה אסי

שלום לפי הממצאים שתיארת -אתה סובל ממחלה ניוונית של הדיסק ב L5-S1 . משמעותה שהדיסק התייבש ואיבד מתכולת הנוזל והקפיציות שלו. הפתרון בשלב ראשון הוא בד,כ עבודה אינטנסיבית בפיזיותרפיה על חיוזק שרירי בטן וגב ושיפור הגמישות במידה וזה לא מועיל - ישנם פתרונות יותר ,אגרסיבים" תרגיש טוב

מנהל פורום כאבי גב