כאבים חזקים

דיון מתוך פורום  כאבי גב

27/07/2011 | 10:10 | מאת: אורנית

שלום דר' עשיתי בדיקת mri של עמוד שידרה צווארי והתשובה שקיבלתי היא: המעבר הקרניו צרביקאלי נראה תקין ישור הלורדוזיס הצווארית. סיגנל מח העצם בגדר התקין , פרט לשינויים בc5-6 C1-4 בגדר התקין C4-5 בלט דיסק קל מלווה בשינויים גרמיים מינימלים, אין היצרות משמעותית של תעלת השדרה. חוט השדרה נראה תקין. היצרות פורמינלית קלה , יותר משמאל C5-6 שינוים ניווניים בדיסק ובחוליות מ-2 צידיו. בקע דיסק אחורי , מלווה בזיזים גרמיים היפרטרופים , עם היצרות תעלת השדרה והשק התקאלי ומגע בחוט השדרה , אך ללא סיגנל מיילופתי. כמו-כן היצרות גרמית פורמינלית דו צדדית, יותר משמאל. C6-7 ללא ממצא משמעותי C7-D1 בגדר התקין. אנא דר תסביר לי בבקשה בשפה ברורה מה יש לי והאם הטיפול בבעיתי הוא ניתוח????? תודה לך אורנית

יש לך פריצת דיסק - כנראה לא חדשה - ב C5-6 אם מאד כואב ו/או קיימת חולשה בגפה/יים - צריך לנתח אם לא - אפשר לנסות טיפול שמרני לתקופה של מספר חודשים ואז להחליט מה עושים הלאה - במידה ועדיין כואב טיפול שמרני כולל פיזיותרפיה/המנעות ממאמצים פיזיים/משככי כאב/טיפולים במרפאת כאב תרגישי טוב

מנהל פורום כאבי גב