ניתוח פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  כאבי גב

21/07/2011 | 00:54 | מאת: אלונה

שלום. אמא שלי החליטה לעבור ניתוח לפריצת דיסק לאחר שניסתה טיפולים שמרניים במשך 10 שנים בערך אך מצבה רק מחמיר. היא מרגישה כאבים חזקים לפעמים ברגליים ולפעמים בידיים ולא מזמן לא הרגישה את אצבעות הרגליים בכלל ( כמו ניוון). השאלה שלי היא מה הסיכון בניתוח כזה? איפה הכי כדאי לעשות ( מרפאה פרטית או בית חולים או שזה לא משנה?) האם יכולים להיות שיבושים לאחר הניתוח כמו אי יכולת הליכה מוחלטת או שיבושים פיזיים אחרים? האם יש סיכוי שהניתוח לא יעזור בכלל? מאוד חשוב לי לדעת הכל, אני ממש לחוצה ולא רוצה שהיא תסבול יותר אחרי הניתוח או תיהיה מוגבלת פיזית לגמרי. תודה.

אלונה שלום ניתוח לכריתת דיסק הינו ניתוח מאד נפוץ ויחסית נטול סיבוכים וסיכונים. כמובן חשוב לדעת היכן נמצא הדיסק הפרוץ ואם ניתך להסתפק בניתוח לכריתת הדיסק בלבד או שצריך לעשות ניתוח גדול יותר. צריך גם לדעת שסבל שנמשך 10 שנים לעיתים משתפר רק חלקית אחרי ניתוח כי חלק מהנזק כבר בלתי הפיך בשלב זה.אבל לעיתים יש הפתעות והכאב חולף לחלוטין. מבחינת סיבוכים - זיהום זה הסיבוך הכי שכיח ושיעורו דומה להרבה ניתוחים אחרים - בסביבות 1% . סיבוכים כמו שיתוק מלא של הרגליים -בד"כ בלתי אפשרי בדיסקים המותניים הנמוכים ( L4-5/L5-S1 ) וסתם מאד נדיר בדיסקים המותניים הגבוהים יותר. מומלץ להנתח אצל מישהו שהוא מומחה עמ"ש ולכן -באם אין מניעה כלכלית-עדיף באופן פרטי כי אז יודעים מי המנתח ( וגם תנאי האשפוז נוחים בהרבה). ברור שגם בכל בית חולים ציבורי היא תוכל לעבור את הניתוח בד"כ. זהו -אם תרצו לבוא להתייעץ - אשמח לראותה במרפאה דר' קינן 03-6482333 09-9509697

22/07/2011 | 15:15 | מאת: אלונה

תודה רבה על התשובה המפורטת. הרגעת אותי מאוד!!!

מנהל פורום כאבי גב