היצרות תעלת עמ"ש

דיון מתוך פורום  כאבי גב

16/06/2014 | 20:47 | מאת: אנונימי

שלום, מהם דרכי הטיפול בהיצרות עמ"ש מותני? האם אנשים מבוגרים מעל 80 מופנים ישר לניתוח? שמעתי שהניתוח ניתן להיעשות בהרדמה מקומית ואף בשיטת זעיר פולשני בעזרת שתל/משהו אחר (אך בשיטה שהניתוח עצמו לא קשה ולאחריו) האם נכון? מכיוון שהפתרונות האחרים נראים לא יעילים.

שלום אנונימי לא הבני את המשפט האחרון - לא נראים יעילים למי ? היצרות של התעלה יכולה לגרום ל 2 סוגים של בעיות - כאב גב והפרעות הליכה או כאב רגליים. אם הבעיה העיקרית היא כאב גב - ניתוח זה לא הפתרון המתאים בד"כ. אם הבעיה היא הרגליים -רק ניתוח יעזור. מעבר להכללות הללו - כל מקרה לגופו. הסברמפורט יותר וספציפי ייתכן רק לאחר בדיקה גופנית מלאה והתבוננות בבבדיקת ההדמיה - סיטי או MRI . יום טוב

מנהל פורום כאבי גב