פריצת דיסק - כאב לאחר חזק לאחר יום.

דיון מתוך פורום  כאבי גב

27/02/2014 | 11:58 | מאת: אבי

שלום רב, לפני מספר שנים, בעת עבודתי כנהג משאית, נאלצתי לפרוק ציוד ממשאית. במהלך פריקת הציוד חשתי תזוזה בגבי והחלו כאבים, אך לא שמתי על כך דגש וסיימתי לפרוק את המשאית ונסעתי הביתה. למחרת בבוקר ,כ-17 שעות לאחר סיום פריקת המשאית, לא יכלתי לזוז מרוב כאבים ופניתי למיון וגילו שנגרמה לי פריצת דיסק. יצוין כי במיון כל כך דאגתי לגב שלי ורק רציתי שיטפלו בגב ולכן לא צייני, ולא עלה בראשי לציין, שהאירוע קרה בעקבות הרמת משא. עוד אציין כי טרם האירוע לא סבלתי מעולם מכאבי גב. האם הגיוני שארגיש את הכאבים החריפים בגב רק לאחר כ-17 שעות מהמקרה שגרם לכך? האם ניתן לקשר בין האירוע לבין הנזק לאור השעות שחלפו? האם יש ספרות או מחקר על כך שיכול להוכיח את טענתי ולקשר בין האירוע לנזק?

נראה שקיים קשר סיבתי ברור בין האירוע - שהוא בעל מנגנון אופייני לארועים אשר יכולים לגרום לפריצת דיסק - לבין פריצת הדיסק

מנהל פורום כאבי גב