תוצאות מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  כאבי גב

14/01/2014 | 08:19 | מאת: ימית

שלום, אני בת 32 לפני חודשיים ילדתי בלידה רגילה(לידה רביעית) לאחר כחודש מהלידה התעטשתי ולפתע הרגשתי כאב עז בעמוד שדרה אמצעי, מאז לא תיפקדתי, כאבים איומים, נשלחתי לאורטופד שראה בצילום אוסטופניה והסתיידות רקמות, בצפיפות עצם גילו אוסטאופרוזיס 3.1- ובמיפוי רשמו כך: קימות קליטות פתולוגיות בגופי חוליות t8t7.אי סדירות קלה עש מותני, טיב הממצא לא ברור האם מדובר בשברים דחוסים? תהליך גרמי אחר? כך רשמו לי בתוצאת המיפוי. מה אומרות התוצאות (יש לציין שעכשיו בנוסף נשלחתי לצילום חזה ובירור אצל אנדוקרינולוג) אשמח לתשובה

שלום קראתי את פנייתך. בקצרה - נשמע שנגרמו לה שברי דחיסה בחוליות על רקע אוסטאופרוזיס. לא נפוץ בכלל בגילך הצעיר-אבל אפשרי. מאידך - חשוב לטפל ובהדקם. ממליץ שתפני בהקדם למומחה עמוד שדרה ומשם ל MRI עמ"ש גבי. עם תוצאות MRI - להחליט על האופציה הטיפולית המתאימה לך ביותר. תרגישי טוב דר' קינן

09/03/2014 | 05:51 | מאת: נטלי

הלןןאי ותראי את ההוגעה שלי פה גם לי משהו דומה בחוליות t7-8 אשמח לייעץ ולהתייעץ איתך [email protected] נטלי

מנהל פורום כאבי גב