קיפופלסטיה/ וורטברופלסטיה

דיון מתוך פורום  כאבי גב

13/01/2014 | 18:57 | מאת: אריה

איזו פרוצדורה מבין השתיים יעילה יותר לטיפול בשבר דחיסה אוסטאופורוטי? האם ההבדל ביניהן משמעותי ואיך מתאימים לכל מטופל את הניתוח הנכון לו?

בורטברופלסטיה אנו מזריקים דבק באמצעות מחט לתוך החוליה השבורה. בקיפופלסטיה-לפני הזרקת הדבק אנו מחדירים בלון ( דרך אותה מחט ) מנפחים אותו ע"מ ל"הרים" את החוליה שקרסה, מוציאים את הבלון, ואז מזריקים את הדבק. בשני המקרים הדבק מוזרק במרקם חצי נוזלי ומתקשה למרקם של "בטון" תוך מספר דקות בתוך החוליה. מדובר בפרוצדורה זעיר פולשנית קצרה ומאד יעילה. מכיוון שהיא קצרה ופשוטה אני אישית מבצע אותה כבר שנים בהרדמה מקומית וחוסך מהמטופלים את ההרדמה הכללית. ההחלטה לגבי איזה פרוצדורה מתאימה תלויה בצורת השבר ומידת הדחיסה. בברכה דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב