בלט דיסק בגב

דיון מתוך פורום  כאבי גב

30/12/2013 | 18:36 | מאת: אוהד

שלום, אני בחור צעיר בן 28 ובעברי הייתי כדורסלן, מכמה שנים אני לא יכול לחזור לפעילות בכלל בגלל הכאב הנגרם בגב כתוצאה מבלט דיסק, וזו התוצאה שקיבלתי לאחר צילום CT שבו נדבע שיש בלט ב L4-L5 ובלט קל מאוד ב L5-S1. לאחר כאב רב עברתי צריבת דיסק ושאיבת דיסק קלה בניתוח לא יותר מדי פולשני עם החדרת צינורות קטנים... לצערי הניתוח לא עזר לי בכלל. זה מאוד צר לי שאני לא יכול לחזור לספורט ולפעמים הליכה קצרה של כמה דקות הינה משימה קשה מאוד וזה למרות הגיל הצעיר. שמעתי על כמה טיפולים במרפאות כאב כמו שיטת IDD, או שיטת המזוטרפיה, האם שיטות אלו יעילות ויכולות לעזור במקרה שלי? והאם ביכולתן להחזיר לי את האפשרות לפעילות ספורטיבית? ואם לא האם יש מנוס מלעשות ניתוח? ואז כן לחיות חים רגילים ואף לעשות ספורט? תודה

נתחיל מהסוף - ניתוח אמור להחזיר לפעילות גופנית ולא למנוע אותה. אחרת אין טעם לעשות ניתוח. וכן - אנחנו מנתחים גם ספורטאים ( פעילים ולשעבר..). לגבי אופציות טיפוליות אחרות - עמדתי היא שאין קיצורי דרך - או שעובדים קשה בתרגילים שנועדו לחזק את שרירי הבטן והגב ולשפר את הגמישות , או שממשיכים לסבול מכאב גב. אם כבר ניסית את זה וזה לא עוזר - אז באמת ייתכן שיש מקום לשקול ניתוח - אבל אמיתי - לא קיצורי דרך.. בקצרה - ממליץ שתבוא לייעוץ מסודר עם ההדמיה שברשותך ואוכל לתת לך הסבר מפורט לגבי הבעיה הספציפית שלך ומה האופציות הטיפוליות הרלבנטיות לך. תרגיש טוב דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב