רטרקציה של עפעף תחתון

דיון מתוך פורום  אוקולופלסטיקה - ניתוחים פלסטיים בעיניים

09/03/2023 | 19:21 | מאת: דניאל

היי, בן 25, בריא בדר״כ. מזה כשנתיים אני חווה תסמינים של יובש בעיניים וירידה בחדות הראייה. ברקע - ניתוח PRK לפני 7 שנים, כאשר במהלך 5 שנים הראשונות לאחר הניתוח המצה היה מעולה - גם מבחינת יבוש וגם מבחינת ראייה. הייתי אצל רופא עיניים לפני כשנה והוא שם לב שיש מבנה עין מעט חריג - יש רטרקציה של העפעף התחתון, כלומר הסקלרה התחתונה חשופה. מהתבוננות בתמונות רבות מהעבר (כאשר ראיתי טוב וללא יובש) באמת ראיתי שזה לא היה כך בעבר. המשכתי בירור אצל אוקולופלסט שדי התעלם מהבעיה... אבל בבירור רואים שהסקלרה התחתונה חשופה. מומלץ לבצע בירור אוקולופלסטי מעמיק בשנית? יש לציין ששאר הטיופלים ליובש לא עזרו מאוד - טיפות רסטזיס, אומגה 3 וכו׳.... תודה!

אם יש יובש ורושם של רטרקציה של העפעף התחתון כדאי לבדק את זה שוב. אולי תיקון יכול לעזר גם למראה וגם ליובש.

מנהלי פורום אוקולופלסטיקה - ניתוחים פלסטיים בעיניים