חסימת דרכי דמעות ועין יבשה

דיון מתוך פורום  אוקולופלסטיקה - ניתוחים פלסטיים בעיניים

09/01/2023 | 22:18 | מאת: גל

שלום, אימי סובלת מחסימה של דרכי דמעות (חסימת מלאה אין מעבר נוזלים בכלל), אולם אין לה הפרשת דמעות מחוץ לעין ( כלומר הדמעות לא נוזלות והיא לא נאלצת לנגב אותם) אבל יש לה תחושה של מסך דמעות. האם יש אפשרות שהיא סובלת גם מחסימת דרכי דמעות וגם מעין יבשה? איך אפשר לאבחן? היא בנוסף גם אמורה לעבור ניתוח קטרקט. תודה

יכול להיות גם וגם ואפשר לראות את זה בבדיקה. החימה דוקא טוב ליובש אלא אם זה יותר מידי. אם היא עומדת לעבר ניתוח קטרקט יכול להיות שירצו לסדר את הניקוז קודם

מנהלי פורום אוקולופלסטיקה - ניתוחים פלסטיים בעיניים