ילדים אוטיסטים בטיסה

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

06/07/2011 | 23:13 | מאת: רוויטל

האם יש תרופות שניתן לתת לילדים אוטיסטים בטיסות, על מנת שישנו במרבית הזמן וניתן יהיה לצלוח את הטיסה ?

08/07/2011 | 17:53 | מאת: ד"ר איריס שגב

רוויטל שלום, קיימים סירופים לילדים, שנועדו להרגעה ולעידוד השינה במקרים ספציפיים, כמו זה שאת מתארת, ולא בתדירות קבועה. לקבלת מרשם וייעוץ תרופתי עלייך לפנות לאחד מהבאים: רופא ילדים/פסיכיאטר ילדים/נוירולוג ילדים. בנוסף, בפן הרגשי, כדאי להכין את הילד היטב לטיסה, בפרט, ולתוכנית הנסיעה/הטיול בכלל, שהרי זהו שינוי משמעותי בסדר היום הרגיל שלו. באופן כללי, כאשר מסבירים לילד בשפה פשוטה מה עומד לקרות ומה מצופה ממנו, הוא יוכל להתמודד טוב יותר עם סיטואציה חדשה התובעת ממנו לא מעט משאבים (להישאר באותו מקום לאורך זמן, לא להרעיש, לציית למבוגרים וכו'). ניתן להמחיש את ההסברים המילוליים באלמנטים ויזואליים, כגון: צעצוע מטוס, מחברת עם תמונות של המקומות בהם תבקרו, משפטי "קודם-אח"כ", לדוגמא: "אנחנו רוצים להגיע לאמריקה: קודם נוסעים באוטו, אח"כ יושבים במטוס, ביום הראשון נהיה פה" – ולהראות תמונה, וכיוצ"ב). על מנת שהילד ירגיש שליטה במצב שאינו מוכר לו, כדאי לפשט את הדברים עבורו, על ידי כך שיידע מראש את מספר שעות הטיסה ומה יוכל לעשות במטוס (למשל, לשמוע מוזיקה באוזניות, לראות סרט שהוא אוהב בלאפ-טופ). חשוב לשדר אמפתיה כלפיו, כאשר הוא מביע קושי ולחזק אותו על כך שמשתדל אפילו שקשה לו. כמו כן, אפשר לומר לו מראש שיקבל הפתעה/פרס בכל X זמן שתחליטי (למשל, כל שעה). ההכנה הנפשית והעבודה הרגשית עם הילד לפני הנסיעה ובמהלכה חשובה ויכולה לעזור לכם להעביר את הטיסה הארוכה בצורה נוחה ונעימה יותר. בהצלחה! ד"ר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים