שאילה

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

13/05/2011 | 20:06 | מאת: חסוי

שלום. הילד בן 4.9 עם PDD - קל. שנה הבא יהיה בגן אחר. השאילה היא ככה: האם כדאי לשלוח את הילד לגן אחר ורחוק, אחרי שאני יודעת שלילד בגללי לא יהיה שם טוב? כתבתי "בגללי" - כי אני יהיה בלחץ בגלל מרחק, אני התחיל לדאוג על הילד הרבה יותר. כשאני לחוצה או מודאגת המצב הרוח של הילד משתנה. אני מנסה להסביר זאות לצוות ופסיכולוגית של הגן. אנחנו עוברים הדרכת הורים עם הפסיכולוגית של הגן (בגלל דו"ח שהגיש הגן לרווחה שנה שעברה על דאגת יתר). תודה

15/05/2011 | 13:52 | מאת: ד"ר איריס שגב

שלום רב, השיקול צריך להיות טובת הילד, דהיינו, המסגרת המתאימה ביותר עבור רמת התפקוד שלו וזו שבה יקבל את ההשקעה המקסימאלית לקידום יכולותיו. החרדה שלך משפיעה באופן נרחב הן על חייך והן על חייו. יש להכיר בה כבעיה ממשית ונפרדת ולטפל בה מעבר להדרכה נקודתית על התנהלות עם הילד. למשל, על ידי טיפול פסיכולוגי קבוע ו/או שקילת מתן תרופה שתפחית משמעותית את החרדה ותשפר את איכות החיים שלך ושל המשפחה). בברכה, ד"ר איריס שגב.

03/06/2011 | 19:13 | מאת: חסוי

שלום, תודה על תגובתך. יש לי שאילה, אם זה נכון שהילד עם PDD קל לא יוכל ללמוד בבית הספר רגיל? בבקשה תסבירו באיזה מצבים כן או לא. תודה רבה

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים