אוטיסטים ועלים

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

06/05/2011 | 18:02 | מאת: אופק

מה יכולה להיות הסיבה שילדים אוטיסטים אוהבים לקטוף עלים ,למולל אותם ואף לאכול אותם ,וכן לאכול פרחים או אדמה .

06/05/2011 | 20:47 | מאת: ד"ר איריס שגב

אופק שלום, לאנשים רבים בספקטרום האוטיסטי יש רגישות-יתר או תת-רגישות לטעמים ולריחות. במקרה של תת-רגישות, תהיה משיכה ניכרת לאכילת חומרים בעלי ריח, מרקם וטעם "קיצוני" כדי להגיע לסף הגרייה הנדרש לכולנו על מנת לחוות את הסיפוק הסנסורי והנפשי המופק מאכילה. דוגמאות לכך הן: אוכל חריף במיוחד, אוכל מלוח מאוד, אכילת לימון שלם, אכילת חומרים בעלי טעם מר מאוד (עלים, פרחים) או חומרים בעלי טקסטורה קשה ומחוספסת (אבנים קטנות, גרגירי חול, אדמה יבשה, ועוד). בקרב מבוגרים בספקטרום האוטיסטי, המעשנים סיגריות ובעלי תת-רגישות לטעמים ולריחות, נצפית גם לא אחת תופעה של אכילת טבק/סיגריות. בקצה השני, כפי שצוין, לחלק מהאנשים בספקטרום יש רגישות-יתר לטעמים ולריחות, למשל, מסוגלים לאכול רק מאכלים רכים ו/או תפלים ונטולי תבלינים. בעקבות זאת, רבים מפתחים התנהגות מאוד הגנתית סביב אוכל ומושפעים מאוד גם מעצם המראה שלו. למשל, נגעלים מאוכל הנראה כבעל מרקם מחוספס או אוכלים רק מאכלים שצבעם חום, סולדים מריחות של מאכלים שאינם נמנים עם אלה שהם מסוגלים לאכול, עלולים להקיא אם במקרה נגסו בחתיכת בצל קטנה בתוך כריך, וכיוצ"ב. בברכה, ד"ר איריס שגב.

07/05/2011 | 06:25 | מאת: אופק

תודה על התשובה המפורטת לגבי תת רגישות אך עגין מדוע הם יכולים רק לקטוף עלים באופן אובססיבי ולמולל אותם ולזרוק אותם ושוב לקטוף עלים חדשים ותהליך חוזר על עצמו

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים