גיל אבחון אוטיזם

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

05/05/2011 | 16:24 | מאת: תמר

הי, אני בתחילת תהליך אימוץ של תינוק. הגיל אינו ידוע כרגע אבל כנראה בסביבות גיל שנה. באיזה גיל ניתן כבר לאבחן אוטיזם? תודה!

06/05/2011 | 01:23 | מאת: ד"ר איריס שגב

שלום רב, הסימנים הראשונים להפרעות בספקטרום האוטיסטי עשויים להופיע לפני תום השנה הראשונה לחיים. ישנן אבני-דרך התפתחותיות לאורך החודשים והשנים הראשונות בתחומים מגוונים, הכוללים: תקשורת בלתי מילולית (ובהמשך כישורי שפה), עצמאות, חיברות ומוטוריקה. כאשר מתעורר חשד מוקדם לעיכוב משמעותי באחד או יותר מהתחומים שהוזכרו לעיל, יש לפנות לרופא התפתחותי/רופא ילדים/פסיכיאטר ילדים/נוירולוג ילדים. חשוב להדגיש כי תינוקות רבים מתפתחים בקצב מעט איטי מהנורמה, וכמובן, שאין הדבר מעיד בהכרח על לקות התפתחותית. על מנת לבסס אבחנה מהימנה יש לבצע מעקב ממושך אחר התפתחותו של הפעוט ולהתייחס למכלול התפקודים שצוינו. בהצלחה! ד"ר איריס שגב.

06/05/2011 | 15:01 | מאת: תמר

תודה רבה ד"ר איריס! האימוץ הוא בין ארצי (מרוסיה) ויש לי אפשרות למעשה לבוא עם רופה ישראלי מהארץ לבדיקה חד פעמית. במסגרת הליך האימוץ אני צריכה לתת טווח גילאים רצוי של הילד אותו אני מעוניינת לאמץ. רציתי בתחילה תינוק כמה שיותר קטן אך הזהירו אותי שבגילאים צעירים (עד שנה- שנה וחצי) לא ניתן לאבחן אוטיזם ולכן אני שוקלת האם להעלות את טווח הגיל לסביבות שנה וחצי. אודה על דעתך בנושא בהתחשב בכך שינה אפשרות של בדיקה אחת של הרופא ולא מעקב. המון תודה מראש!

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים